5 Basit Teknikleri için Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Malzeme: Yangın baplarında umumiyetle çelik yahut ahşap gereç kullanılmaktadır. Çelik kapılar henüz dayanıklı ve yangına karşı elan pekliklidir.

Yangın merdivenleri dâhilen ve haricen yapılabilmekle müşterek elan çok dışarıdan meydana getirilen yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun bel kemiği sebebi yer yitirilmesine vasıf vermemesi ve henüz az maliyetle fiilin tamamlanabilmesini sağlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya bitişik beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde muahharen ilave edilerek dokumalabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına göre çeşitli şekillerde özel tasar çizim ya da katlanabilir biçimde bile tasarlanabilmektedir.

Peklik: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve muayyen bir müddet boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına gereğince belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari örgüsı ilkin başlamak üzere tasarruf amacına ve kullanan eş adetsına gereğince tasarlanan bapdır. Aynı anda biröte insanoğlunun kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın kapıları, güçlü binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunmuş olduğu alışmutaş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar kabil binalarda tercih edilmektedir.

Yangın kapıları, yangın esnasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Yangına dayanıklı göz kapıları 1 saat ile 2 vakit arasında bir direnç gösterir ve yangının içeriden esaslamışsa dışarıya, haricen kellelamışsa içeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve hayat-emtia kaybı riskinin bertaraf edilmesini katkısızlar.

Yangın kapısı kolu ivedi durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın kapısı aksesuarıdır. Panik par olarak da aşina bu kollar olağan kapı kolu kabilinden olur.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en az yarkaloriın aracısız bina dışına açılması gerekir.

Montaj: Yangın bapsı, essah şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın çabucak etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, bilirkişi bir ekip tarafından gerçekleştirilmelidir.

Bu sayede insanoğluın güvenli bir şekilde binayı bırakma etmesine veya yangınla savaşım ekiplerinin çkızılışmasına imkân sağlamlar. Yangın bapları ekseriya kendiliğinden olarak kapanan ve panik pası üzere evgin durumlarda kolayca açılabilen özelliklere sahiptir. Böylecene yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.

l Yangın esnasında tutuşmaz. Flama almaz ve erimez. Kapı kolları yangın sıcaklığından kaynaklı yangın kapısı olarak ısınmaz.

Özellikle duyar ve kıymettar materyallerin evetğu odaların kapılarının katiyen yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Yangın sırasında güvenliğin sağlanması ve müsait şekilde tahliyenin gerçekleşmesi bağırsakin kullanılan baplara yangın merdiven kapısı denilmektedir. Bu kapılar çeşitli özellikleri yardımıyla yangından etkilenmez. Dumana karşı sızdırmazlık sağlayan ve alevden etkilenmeyen baplar emin şekilde binanın terk edilmesine imkân tanır.

Mono blok cisim mimarisı posta sistemi veya ürkü pas sisteminin kilidin kucakinden geçen 4 sayı cıvata ile bir birine bentlanması ile sağlamlanmaktadır.

Report this wiki page